Het concept

Ons concept is heel eenvoudig; we willen een huiselijke keuken creëren met eenvoudige en eerlijke gerechten, waar iedereen welkom is.


De producten die we gebruiken komen grotendeels van 'hier', leveranciers met een een verhaal en een passie voor hun werk.


We weren waar mogelijk de grote industriële leveranciers, en kiezen voor kleinschalige partners met respect voor natuur en milieu.

Hieronder vind je meer info over onze leveranciers.

arrow-down

Ann Schalk (T Voske uit Kalmthout)

Toen we tijdens een zonnige zomerdag eens langs haar boerderij gingen voor ijs, kwamen we aan de praat met Ann. Tijdens ons gesprek bleek dat ze het moeilijk hadden om de melk in België te verkopen aan een eerlijke prijs. Daarom waren ze verplicht de melk te exporteren naar Duitsland. Om zelf een meerwaarde te creëren aan hun basis producten, startte ze met de productie van ijscrème, yoghurt en rijstpap van de eigen melk. Ann is voor ons een belangrijke BUUR, voor deze basis producten. Als traiteur creëert ze voor ons ook de lekkere groententaarten. Wil je meer weten over ’t Voske?


Suggesties om andere producten van haar in ons gamma op te nemen zijn altijd welkom!
Klik hier voor meer info

Desemenzo

Brood is een belangrijk basis van onze voeding. Onze zoektocht naar een uitzonderlijk brood is gestopt bij Desemenzo. Ons gamma broden bestaat enkel uit brood gemaakt van zuurdesem: het oerbrood dat in al zijn vormen lekker smaakt. Hun missie is om het desembrood terug populair te maken en dit gebaseerd op hun eigen desemcultuur.


Desemenzo is één van die partners die zijn passie vertaalt in het afgewerkte product. Ze telen zelf hun eigen granen om zeker te zijn van de zuiverheid van hun product. Wij zijn gestart met een kleine selectie, die we stelselmatig zullen varieren en uitbreiden.
Klik hier voor meer info

ECOTAP : Water ( Plat en Bruisend)

Kraanwater is de duurzaamste dorstlessers die er is! Voor de productie van 1liter fleswater heb je 0,25 liter olie nodig en 3 liter water. Bij Buur krijg je dezelfde zuivere kwaliteit als bronwater, gewoon via de tap uit onze kraan. Zoals velen thuis ook hun drinkwater gewoon via de waterleiding nemen, heeft BUUR ook gekozen voor gezuiverd en gefilterd kraanwater te nemen voor onze keuken en onze diensten.


GOED DOEL: Ecotap doneert voor elke fles eco tapwater, 5 liter schoon drinkwater aan het opvangcentrum voor weeskinderen en albino kinderen in Kenia van de VDT (Verklaart Development Team) groep. Tot op vandaag is er 18 miljoen liter zuiver water gedoneerd.
Klik hier voor meer info

Les bieres des Amis

We kwamen twee jonge gasten tegen op een beurs, die hun nieuw biertje met concept kwamen uitleggen. Een houten plateau, 2 glazen en 1 fles: Het 'sharen' van een biertje. Karaktervolle smaak, hoge gisting (op de fles) , en gewoon lekker. Over vriendschap en genieten: Een concept dat 100% bij BUUR past!

FRIENDSHIP DOES NOT NEED WORDS! Als je een biertje deelt met je vrienden spelen tijd noch plaats een grote rol. Het gaat hem om die momenten van blij weerzien, zonder zorgen, om het bij pot en pint te hebben over oude herinneringen of nieuwe projecten, kortom de eenvoudige dingen van het leven die tellen!


Voor ons een lekkere verassing, die we met onze buren willen delen!
Klik hier voor meer info

Brunehaut Blonde Bio (Glutenvrij bier)

De brouwerij van Brunehaut heeft een gamma biologische en glutenvrije bieren ontwikkeld, gemaakt met gerst die op hun domein geteeld wordt (de boerderij van domaine de Graux). Ze hebben een unieke en natuurlijke methode ontwikkeld om tijdens het brouwen gluten te verwijderen uit het bier. De artisanale brouwerij behoudt de volledig natuurlijke brouwmethode voor bieren met een hoge gistingsgraad en die op flessen en op vaten hergist worden. Een echt streekbier zonder gluten, kan het nog beter?


Een mooi pareltje dat we hebben mogen ontdekken in ons eigen landje. Zo kunnen de mensen met een glutenallergie bij BUUR een biertje nuttigen.
Klik hier voor meer info

Comptoir de Mathilde

Als chocolade liefhebber, was het wel een stap om niet-belgische chocolade te verkopen Tijdens één van onze fietsvakanties aan de Mont-Ventoux ontdekte we Comptoir de Mathilde; Mooie winkels met een ongelooflijk uitgebreid assortiment aan chocolade producten maar ook andere producten zoals olijfolie, zouten, pepers, vinaigrettes. Creatief verpakt en geproduceerd door locale boeren.


En ook zij, werken met respect voor de natuur en de boeren, en zoveel mogelijk BIO. Een heel uitgebreid assortiment, dat we graag volgen. Bij BUUR is het assortiment in de winkel voorlopig beperkt, maar wij kunnen alles bestellen op jullie vraag of via onze website.
Klik hier voor meer info

Ciders Ruwet: Belgian Craft Cider

Deze cider bestond al sinds 1898, heeft een mooie periode beleefd, maar verdween van de markt in de jaren 90. Cider is nu terug in opmars dus ook de Belgische Cider. Ruwet was verdwenen van de aardbol maar vader en twee zonen, die alweer met passie bezig zijn, hebben dit terug op de kaart gezet met drie lekkere variaties van de cider.


Cidrerie Ruwet maakt gebruik van uitsluitend vers geperst appelsap en zelf gekweekte biologische gist als basis voor al haar producten. Een project dat BUUR ten volle steunt!
Klik hier voor meer info

Charitea

Een range van verschillende ice-teas gemaakt van de beste ingrediënten: organic & fairtrade. De thee bladeren komen van coöperatieve en plantages van over de hele wereld. De groene en zwarte thee komen uit de Bergen van Sri Lanka en de rooibos ontwikkelde zich onder de hete Zuid Afrikaanse zon. Er worden fair prices betaald aan de boeren en elke verkochte fles doneert €0.05 aan het fonds van LemonAid en Charitea.


Een win-win situatie voor iedereen en BUUR wil graag zijn steentje bijdragen. Door dit initiatief is er al 4 miljoen euro gedoneerd voor sociale projecten.
Klik hier voor meer info

LemonAid

BUUR zocht naar een locale limonade en cola, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Er werden veel dranken getest maar ofwel was het commercieel niet haalbaar of sloeg de smaak wat tegen. Met Charitea waren we op Lemon Aid gebotst, en OK niet echt locaal maar ook wel met een verhaal en lekker.


Dit product participeert mee in het fonds van Charitea, de keuze lag bij deze voor de hand. Fruitige limonades met bloedappelsien, limoen, passievrucht en gember.
Klik hier voor meer info

I Just Love Breakfast

Natalie, Sare en Els maken hun granola met de hand met zorgvuldig uitgekozen voedzame ingredienten van biologische oorsprong. Hun granola is beperkt gezoet met uitsluitend natuurlijke zoetstoffen en zonder toegevoegde suikers.


Ze werken in hun atelier samen met mensen van een sociale werkplaats Flexpack. We kozen voor hen omdat hun granola met liefde is gemaakt door mensen en voor mensen.
Klik hier voor meer info

Powered by Connect24-7

Supported by Allin1POS